Vize başvuru sahibi kimdir?
Bu kişi vize başvurusunda bulunan kişidir. İş planına eşleri, çocukları ve diğer aile bireylerini dahil etmemekteyiz.
Şirketiniz hangi isimle faaliyet gösteriyor?
Bu kısma şirketinizin sektörde tanındığı diğer isimlerini ekleyebilirsiniz. Bu, işletmenizin yasal olarak kayıtlı olduğundan farklı bir adla iş yapmanıza olanak tanıyan, varsayılan, ticari veya hayali bir isimdir. Çoğu eyalette ve bölgede bu ismin resmi olarak kaydedilmesi gerekir.
Örneğin: Diyelim ki, yemek kursları veren bir şirket kurmak istediniz. İşletmenin ismi resmi olarak tescilli şekilde John Doe’nun Yemek Pişirme Kurumu olsun. Yiyecek içecek hizmetleri işine de girmeye karar verdiniz ve bunu sizi daha iyi temsil eden bir isimle yapmak istiyorsunuz. Ek bir faaliyet ismi olarak şirketinize John Doe Yiyecek İçecek Hizmetleri’ni de ekletebilirsiniz.
Şirketin çalışıp çalışmadığını neden bilmemiz gerekiyor?
Bu, işinizi doğru bir şekilde sunmak için iş planında hatasız olmamıza yardımcı olur. Ayrıca bu, iş planı sunumunuzda şimdiki ya da geçmiş zaman kullanımı konusunda karar vermemize yardımcı olur.
İşletmemin faaliyet gösterip göstermediğini nasıl anlarım?
Şirketinizi kaydettirip, satış yapıyorsanız işletmeniz faaliyet gösteriyor demektir.
Hangi iş türünde faaliyet gösteriyorum?
Çoğu durumda, bir işletme birden fazla alanda faaliyet gösterir. Örneğin, fiziksel bir ürün satan çevrimiçi bir işletme, aynı zamanda toptan veya perakende satış yapıyor olabilir. Lütfen her açıklamayı okuduğunuzdan ve ankette geçerli olan her seçeneği seçtiğinizden emin olunuz.
Perakende – malların son kullanıcıya, genellikle küçük miktarlarda, yeniden satış yerine kullanım veya tüketim için satılması.
Toptan satış – malların büyük miktarlarda, genellikle işletmelere, başkaları tarafından tüketicilere satılmak üzere (perakende olarak) satılması. Bir toptancı genelde sadece siparişlerın hazırlanması ile ilgilenir.
Çevrimiçi – mallarınızı veya hizmetlerinizi internet üzerinden satın alınabilir hale getirmek.
Dağıtım – tüketicilere satış yapan mağazalara ve diğer işletmelere, genellikle başkaları tarafından yaratılan çeşitli malları tedarik etme eylemi veya süreci. Siparişleri hazırlamanın yanı sıra, genellikle dağıttıkları ürünlerin üreticisi için satış temsilcisi olarak da görev yaparlar.
Üretim – ABD’de ekipman, işçilik, makine, alet vb. yardımıyla malların dizaynı veya üretilmesi.
Hizmet – Somut bir mal satışının dışında, müşterilere fayda sağlamak için iş teslim etmek, görevlere yardımcı olmak veya uzmanlık sağlamaktır.
İthalat – Diğer ülkelerden ülkeye mal getirmek.
İhracat – Malların ülke dışına taşınması.
Yaptığım iş ile alakalı olarak, bilmek istediğiniz tam olarak nedir?
İşletmenizin nasıl yönetileceğini, ürünlerinizin / hizmetlerinizin nasıl oluşturulacağını veya üretileceğini ve işinizi yürütmek ve müşterilerinize hizmet vermek için gerekli olan diğer süreçleri ve elbette ürün ve hizmetlerinizi müşterilere nasıl satacağınızı bilmemiz gerekiyor. Daha iyi anlamak için aşağıdaki örnekleri gözden geçirelim:
Toptan Gıda Ticareti > Örneği Görüntüle
Perakende Kozmetik > Örneği Görüntüle
Restoran > Örneği Görüntüle
Bar & Restorant > Örneği Görüntüle
Serbest Yatırım Fonu > Örneği Görüntüle
Kamyon Taşımacılığı > Örneği Görüntüle
Tedarikçilerim kimler?
Tedarikçiler, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi sürekli olarak üretmek ya da devam ettirmek için ihtiyaç duyacağınız temel ürün ve hizmetleri size sağlayacak olanlardır. Çeşitli iş türleri için tanımlanması muhtemel bazı tedarikçi türlerine ilişkin birkaç örnek aşağıda verilmiştir:
Restaurant – Sysco (gıda), Sam’s Club (gıda ve malzeme), Restaurant Depot (ekipman)
Emlak – Home Depot (yapı malzemeleri), Emlak Yönetimi A.Ş. (emlak yönetim hizmetleri)
Danışmanlık – Apple (bilgisayarlar), HubSpot (CRM / pazarlama yazılımı servis sağlayıcısı), Switchfast (Bilgi İşlem Servis Sağlayıcısı)
Ayakkabı Toptancısı – Prada, Nike, Reebok
İşte birkaç gerçek örnek:
Araç Bakım Hizmetleri > Örneği Görüntüle
Mobilya Toptancısı > Örneği Görüntüle
Tütün Perakendecisi > Örneği Görüntüle
Tabloyu nasıl doldurmalıyım?
Ürünler / Hizmetler – Ne satıyorsunuz? Nasıl para kazanıyorsunuz? Çoğu iş kolunda bu sorunun cevabı çok basittir, ancak bazı işletmeler için bunu cevaplamak o kadar da kolay olmayabilir. Bu, sunacağınız en önemli / yaygın ürün / hizmetlerin bir listesi olmalıdır.
Ölçü Birimi – Bir müşteri için fatura oluşturduğunuzu düşünün. Saat başına, proje başına, ürün başına, yoksa kg başına mı ücret alacaksınız? Burada kullanacağınız ölçü birimi bu olmalı. Bu, sunduğunuz farklı ürün ya da hizmetler için farklı olabilir.
Hammadde Maliyeti VEYA Satın Alma Fiyatı – Listelediğiniz her ürün ya da hizmet için, bir birim satın almak veya üretmek için özel olarak ne kadar harcadığınızı bize bildiriniz (personel giderleri hariç).
Satış Fiyatı – Müşterilerinizden ürünlerinizin ya da hizmetlerinizin bir birimi için ne kadar ücret alacaksınız?
Bu bölümü nasıl doldurmanız ve doldurmamanız gerektiğine dair örnekler.
Şunları yapın
Bunları yapmayın
Bir sürü ürünüm var, hepsini bildirmeli miyim?
Hayır. Birçok ürün söz konusu olduğunda, ürünleri kategorilere ayırmanızı ve o kategorideki ürünlerin ortalama maliyetini ve ortalama satış fiyatını kullanmanızı öneniyoruz. Aşağıdaki örneğe bir göz atalım
Bunları yapmayın
Şunları yapın
Ya benim işim proje bazlı ise?
Bu çok yaygın olarak karşılaştığımız bir soru. Proje bazında hizmet veriyorsanız ve proje ücretiniz genelde değişiklik gösteriyorsa, tek bir projenin ortalama ücretini ve maliyetini kullanınız. Çok sayıda farklı proje türünüz varsa, satışlarınızın çoğunu oluşturan en popüler proje türlerinizi ekleyiniz. Geleceği de hesaba katarak, önümüzdeki yıllarda sunmayı planladığınız projeleri de dahil ettiğinizden emin olunuz.
Ayrıca – en azından iş planının amacı için – ürünlerinizin / hizmetlerinizin farklı olası kombinasyonlarını temsil edecek paketler oluşturmak avantajlı olabilir. Lütfen bir yılda veya ayda kaç proje olmasını beklediğinizi de bize bildiriniz. İşte bazı örnekler:
Hedef bölgemi henüz bilmiyorsam?
Gelecekteki hedef bölgelerinizi bilmiyor olsanız da, ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi ilk nerede sunacağınızı bize söyleyerek başlayabilirsiniz. 1. yılda belirli bir şehirde yalnızca bir mağazaya sahip olacak bir perakende şirketi misiniz? 2. yıl ve sonrasında başka şehirlerde ek mağazalar açmayı planlıyor musunuz? Bir servis sağlayıcıysanız, gelecekte hizmetlerinizi farklı ülkelere de taşıyabilmek adına, hizmetlerinizi ilk etapta yalnızca ABD’deki müşterilere sunmaya odaklanmak isteyebilirsiniz.
Ya hedef kitlem henüz belirlenmediyse?
Ayrıntılı stratejinizi henüz hazırlamamış olmanız sorun değil, ancak ürünlerinizi / hizmetlerinizi genel olarak kimin satın alacağını düşünüyorsunuz? Bunlar, ürünlerinizi satın alma olasılığının en yüksek olacağına inandığınız kişiler olabilir. Bunlar belirli bir yaş aralığında, cinsiyette veya belirli ilgi alanları veya hobileri olan insanlar mı? İşletmelere mi satış yapıyorsunuz? Belirli bir şirkete veya şirket türlerine satış yapacak mısınız? Tüketici ya da işletmeler farketmeksizin, en muhtemel müşterileriniz hakkında vereceğiniz her bilginin bize çok büyük yardımı olacaktır.
Rakipleri siz (Joorney) araştırmıyor musunuz?
Pazar analizimizin bir parçası olarak muhtemel rakipleri araştıracak ve belirleyecek olsak da, belirlediğiniz ve karşılaştırılmak istediğiniz belirli rakipleriniz olup olmadığını bilmek bizim için çok yararlı olacaktır. En az bir tane bile olsa, rakip gördüğünüz şirketi bize bildirmeniz, işinizi nasıl gördüğünüzü daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.
Emin değilsem rekabet avantajımı nasıl belirleyebilirim?
Bu soruya kendinize şunu sorarak yaklaşmalısınız: işinizi yürütürken sizi rakiplerinizden daha iyi yapan nedir? Ücretin yanı sıra, insanların neden sizden satın alma olasılığı daha yüksektir? Rakiplerinizden nasıl sıyrılmayı düşünüyorsunuz? Nasıl farklı veya benzersiz olduğunuzu açıklayın, fakat bunu yaparken ücret bilgisi vermekten kaçınınız.
Toplam Sermayeye nelerı dahil etmeliyim?
Bu, iş planının kritik bir parçasıdır ve başvurunuzda sunulacak diğer belgelerle eşleşmelidir. Buna, daha önce harcanmış olan ve başvurunuzu gönderdiğiniz zamana kadar işletmeye harcanacak olan tüm sermayeyi dahil etmelisiniz.
Başvurunuzdan önce ödenmeyecek olan masrafları bu bölüme dahil etmeyiniz. İşletmenin devam eden ve gelecekteki giderlerini daha sonraki bir bölümde ele alacağız.
İşte çeşitli endüstrilerden bazı örnekler:
Kamyon Taşımacılığı > Örneği Görüntüle
Perakende > Örneği Görüntüle
Restoran > Örneği Görüntüle
Restoran (Satın Alınan Bir İşletme) > Örneği Görüntüle
IT Danışmanlığı > Örneği Görüntüle
Neden 'Sermayenin Kaynağını' bilmeniz gerekiyor?
Başvurunuzdan önce, işletmeye ne kadar harcayıp, yatırım yapacağınızı, aynı zamanda bu yatırımların nereden geldiğini de bilmemiz gerekiyor. Lütfen geçerli olanların tümünü seçin ve anketteki bu sorunun altındaki satırlarda tutarları ayrı ayrı listeleyin. Her tür için burada, daha fazla detaya yer verilmiştir:
Kişisel sermaye – Kişisel sermayeleriniz veya bireysel yatırımcılardan gelen sermayeler
Kurumsal sermaye – Zaten sahip olduğunuz ve/ veya işlettiğiniz ilgili bir şirketin sermayeleri veya diğer şirketler tarafından yatırılan sermayeler (serbest yatırım fonları, vb.)
Banka kredisi – Gelecekte faizle geri ödenmesi gereken bir banka veya benzeri bir finans kurumu tarafından verilen bir krediden elde edilen sermaye
Başvuru sahibi olarak kendime maaş vermem gerekiyor mu?
İş planlarımızın çoğunda (hepsinde değil), başvuru sahibi için bir maaş ekliyoruz, çünkü işten kazandıklarınızın doğrudan bir sonucu olarak ABD’de kendinizi ve ailenizi destekleyecek paraya sahip olma şartını yerine getirdiğinizi göstermemiz gerekiyor. Sabit bir maaşın yanı sıra, şirketin ürettiği net kardan elde edeceğiniz beklenen temettülere dayanarak kendinizi destekleyebileceğinizi de gösterebiliriz. Ancak, bu temettüler ortalama bir maaşa eşit olmalı veya onu aşmalıdır.
Stratejileriyle tutarlı olduğumuzdan emin olmak için göçmenlik avukatınızla bu durumu kontrol edeceğiz veya sizden kontrol etmenizi isteyeceğiz.
Burada ne yapmanız gerekiyor?
Lütfen tam ad, pozisyon unvanı, çalışanın görevlerinin tanımını, mevcut maaşını ve çalışanlarınıza ödeme şeklini ekleyip, bilgilerin istihdam belgelerinde görünenlerle tam olarak eşleştiğinden emin olunuz.
Gelecekteki işe alım planlarımı henüz bilmiyorsam ne olacak?
Şirketinizin önümüzdeki 5 yıldaki büyümesini nasıl görüyorsunuz? Hayal edin fakat gerçekçi ve mantıklı olun. En azından bir miktar büyüme gösterebilmek çok önemlidir lakin her şeyi tek başınıza yapmayı planlıyorsanız bu biraz zordur. Büyümek için bir başkasına hangi rolleri veya işlevleri vermeniz gerektiğini veya en az hangi görevleri tercih ettiğinizi düşünün.
Ya gelecekteki çalışanlarıma ödeyeceğim maaşı bilmiyorsam?
Maaşlar çok önemlidir ve ABD pazarına uygun olarak oluşturulmalıdır. Emin değilseniz, bazı meslekleri arayabilir ve ortalama ABD maaşlarına buradan bakabilirsiniz.
Aklınızda bir tahmin varsa veya onlara ne ödemek istediğinizi biliyorsanız, bunu ekleyiniz. Çok düşükse, sizden aynı sektördeki benzer pozisyonlar için ortalama maaşın tabanına yükselmenizi rica edeceğiz. Maaş konusunda size danışmanlık yapmamızı istiyorsanız, lütfen ankette bu notu yazınız, bu bölümü boş bırakmayınız.
Bir çalışan ve bağımsız yüklenici arasındaki fark nedir?
Çalışanlar, uzun vadeli olması muhtemel, bordrolarınızda olan ve bordro vergileri ödediğiniz yarı zamanlı veya tam zamanlı çalışanlardır. Bağımsız yüklenici, kuruluşunuzun dışında bulunan ve genellikle belirli bir görev veya işlev için ödeme yapılan bir kişi veya şirkettir.
Bu bölüm ile Yatırım bölümü arasındaki fark nedir?
Bu bölümde, vizeniz onaylandıktan sonra işinizi yürütmeye devam edebilmeniz için düzenli olarak yapılacak masraf ve giderleri belirlemelisiniz. Bu, finansal projeksiyonları tamamlamamızı sağlar ve işinizi geleceğe taşımak için (finansal olarak) nelerin gerekli olacağını dikkatlice düşündüğünüzü gösterir.